De gældende vedtægter

Herunder findes ejerforeningens vedtægter.

Tilbage til dokumenter

Vedtægter:

VEDTÆGTER (Tekst er her for at kunne oversættes til andre sprog)

§ 1. Navn, hjemsted og værneting Foreningens navn er ”Ejerforeningen Lille Taffelbay”.

Stk. 2. Foreningens hjemsted er administrators forretningssted, for tiden c/o DEAS A/S, Dirch Passers Allé 56, 2000 Frederiksberg.

Stk. 3. Værneting for alle tvister mellem foreningen og dens medlemmer eller medlemmerne indbyrdes er ejendommens hjemsted. Ejendommen er beliggende Strandvejen 211A-C, 2900 Hellerup. Ejerforeningen er, ved dennes formand, rette procespart i tvister anlagt af eller mod foreningen.

§ 2. Formål, medlemsbidrag og hæftelse Ejerforeningens formål er at administrere ejendommen, herunder varetage medlemmernes fælles anliggender, rettigheder og forpligtelser samt at virke for, at ejendommen opretholdes i miljø- og kvalitetsmæssig henseende som en attraktiv ejendom, herunder at opretholde ro og orden. Ejerforeningen er bl.a. berettiget til - i overensstemmelse med vedtægterne - at opkræve fællesbidrag, at betale fælles udgifter, at tegne sædvanlige forsikringer samt at sørge for renholdelse, vedligeholdelse og fornyelse i det omfang, det må anses for påkrævet.

Stk. 2. Til dækning af foreningens udgifter betaler medlemmerne et bidrag, der er fastsat af generalforsamlingen. Bidragene forfalder til betaling den 1. i betalingsmåneden. Bestyrelsen kan opkræve ekstraordinære bidrag fra medlemmerne, såfremt der opstår uforudsete og fornødne udgifter på ejendommen. Ejerforeningen er berettiget til at opkræve sædvanligt inkassogebyr og renter af det skyldige beløb efter reglerne i renteloven, hvis betaling ikke sker rettidigt.

Stk. 3. Ejerforeningen skal alene opkræve de nødvendige bidrag til at varetage foreningens udgifter. Det er dog tilladt at have en rimelig driftskapital og henlægge til bestemte formål, f.eks. fremtidig vedligeholdelse og fornyelser. Generalforsamlingen kan beslutte at optage lån med samme flertal, som det forslag, der skal finansieres, kan vedtages med.

Stk. 4. For ejerforeningens forpligtelser hæfter foreningens formue. Kan foreningen ikke opfylde sine forpligtelser over for tredjemand, hæfter medlemmerne personligt, subsidiært og pro rata i forhold til fordelingstal for ejerforeningens forpligtelser. I det indbyrdes forhold mellem medlemmerne hæfter disse pro rata i forhold til deres fordelingstal.

§ 3. Medlemskab og fordelingstal Foreningens medlemmer er samtlige ejere af ejerlejligheder i ejendommen matr.nr. 18d, Gentofte by, Maglegaard, der alle har pligt til medlemskab af foreningen. Kun ejere af ejerlejligheder i denne ejendom kan optages som medlemmer af foreningen. Ejes en ejerlejlighed af to eller flere personer, betragtes disse samlet set som ét medlem.

Stk. 2. Den kommende ejer bliver medlem af ejerforeningen på overtagelsesdagen. Den tidligere ejers medlemskab og dennes forpligtelser over for ejerforeningen ophører dog først, når den nye ejers skøde er tinglyst endeligt uden præjudicerende retsanmærkninger. Et udtrædende medlem kan ikke gøre krav på udbetaling af nogen del af foreningens formue, ligesom denne ikke kan gøres til genstand for særskilt overdragelse eller retsforfølgning.

Stk. 3. Det nuværende medlem hæfter for det tidligere medlems eventuelle restancer til ejerforeningen.

Stk. 4. Hvert medlem har et fordelingstal svarende til det tinglyste fordelingstal i medlemmets lejlighed. Medlemmet er berettiget og forpligtet over for ejerforeningen i henhold til fordelingstallet.

Stk. 5. Ved opdeling af en eksisterende ejerlejlighed i flere nye ejerlejligheder skal fordelingstallet opgøres som forholdet mellem den enkelte ejerlejligheds areal i forhold til de samlede ejerlejligheders areal. Såfremt der opføres eller inddrages areal til yderligere ejerlejligheder på området, skal fordelingstallet ændres på følgende måde: Summen af de kvadratmetre, som udgøres af de ny ejerlejligheder, skal tillægges nævneren i den eksisterende fordelingsbrøk for fordeling af fællesudgifterne. Såfremt ejerlejligheder udgår eller nedrives, nedsættes nævneren i fordelingsbrøken på tilsvarende vis.

§ 4. Generalforsamling Generalforsamlingen er ejerforeningens øverste myndighed. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år i løbet af marts måned i Storkøbenhavn med følgende dagsorden:

1) Valg af dirigent og referent
2) Bestyrelsens beretning
3) Forelæggelse og godkendelse af revideret årsrapport
4) Forelæggelse og godkendelse af budget med a conto-bidrag for det igangværende regnskabsår
5) Forslag 6) Valg af formand for bestyrelsen
7) Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer
8) Valg af 2 suppleanter
9) Valg af statsautoriseret revisor
10) Eventuelt

Stk. 2. Den ordinære generalforsamling indkaldes med mindst to ugers og højst tre ugers varsel af bestyrelsen eller administrator. Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsordenen og de eventuelle fuldstændige forslag der ønskes fremsat. Den reviderede årsrapport og budgetforslag udsendes sammen med indkaldelsen eller senest en uge før generalforsamlingen.

Stk. 3. Et medlem har ret til at stille et forslag eller et emne til behandling på den ordinære generalforsamling. Forslag eller emner skal skriftligt være meddelt bestyrelsen inden den 15. februar.

Stk. 4. Den ekstraordinære generalforsamling indkaldes med mindst en uges varsel af bestyrelsen eller administrator. Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når en generalforsamling, et flertal af bestyrelsens medlemmer, ¼ af medlemmerne efter fordelingstal eller foreningens revisor eller ejendomsadministrator forlanger det.

Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsordenen. Begæringen skal fremsættes over for foreningens formand og angive det emne, som ønskes behandlet. Andre forslag eller emner som ønskes behandlet på den ekstraordinære generalforsamling skal skriftlig være meddelt bestyrelsen senest 6 dage før generalforsamlingens afholdelse. I modsat fald vil de ikke blive optaget på dagsordenen.

Stk. 5. Bestyrelsen kan beslutte, at der ikke afholdes en fysisk generalforsamling. Det gælder i de tilfælde, hvor den ekstraordinære generalforsamling skal afholdes, fordi 2/3 af medlemmerne ikke var repræsenteret på første generalforsamling, og forslaget derfor skal til afstemning på en ny generalforsamling, jf. stk. 9. I stedet kan afstemningen om forslaget ske ved, at medlemmerne afgiver brevstemme enten som afstemning på papir, via e-mail eller ved digital afstemning via internettet. Bestyrelsen eller administrator skal sende en anmodning til medlemmerne om at afgive stemme. Anmodningen skal indeholde beskrivelse af, hvad der stemmes om, hvordan afstemningen foregår, og hvornår afstemningen slutter. Anmodningen skal sendes med mindst en uges varsel til at afgive stemme. Resultatet af afstemningen sendes til medlemmerne senest en uge efter afstemningens afslutning.

Stk. 6. Medlemmet og dennes ægtefælle/registrerede partner/samlever, myndigt husstandsmedlem, befuldmægtiget samt medlemmers myndige børn, der bor i en forældrekøbt ejerlejlighed i ejendommen, har adgang til at deltage i og tage ordet på generalforsamlingen. Administrator, revisor og personer indbudt af bestyrelsen har ligeledes adgang til at deltage i og tage ordet på generalforsamlingen.

Stk. 7. Til hver ejerlejlighed hører én stemmeret, uanset om ejerlejligheden ejes af flere i forening. Kun medlemmer som ikke er i restance med betaling af a-conto-bidrag kan afgive stemme. Et medlem kan give fuldmagt til en befuldmægtiget til at afgive stemme. Fuldmagter til første generalforsamling er også gyldige til anden generalforsamling i henhold til stk. 4, medmindre fuldmagten er tilbagekaldt. En befuldmægtiget kan maksimum repræsentere to ejerlejlighedsejere.

Stk. 8. Generalforsamlingen træffer beslutning ved simpelt flertal efter fordelingstal, bortset fra beslutninger nævnt i stk. 9. I tilfælde af stemmelighed bortfalder forslaget.

Stk. 9. Vedtagelse af forslag om A. væsentlig forandring af fælles bestanddele og tilbehør, B. salg af væsentlige dele af fælles bestanddele og tilbehør eller C. ændring af denne vedtægt kan kun vedtages på en generalforsamling, hvor mindst 2/3 af samtlige medlemmer efter fordelingstal er repræsenteret på generalforsamlingen. Mindst 2/3 af de repræsenterede medlemmer efter fordelingstal skal stemme for forslaget. Der kan med en uges varsel indkaldes til en ny generalforsamling, hvis mindre end 2/3 af samtlige medlemmer efter fordelingstal er repræsenteret på generalforsamlingen, men der samtidig opnås et flertal på mindst 2/3 af de repræsenterede medlemmer efter fordelingstal. Den nye generalforsamling skal afholdes inden otte uger. Her kan forslaget endeligt vedtages med et flertal på mindst 2/3 efter fordelingstal, uanset hvor mange medlemmer, der er repræsenteret.

Stk. 10. Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent og referent, som skriver beslutningsreferatet med gengivelse af ordlyden af eventuelle forslag. Referatet underskrives af dirigenten og de nyvalgte bestyrelsesmedlemmer og afgives til medlemmerne senest en måned efter generalforsamlingen.

Stk. 11. Ethvert af de repræsenterede medlemmer er berettiget til at forlange, at afstemningen / afstemningerne sker skriftligt.

§ 5. Bestyrelsen Generalforsamlingen vælger en bestyrelse, som skal varetage den daglige ledelse af ejerforeningen og udføre generalforsamlingens beslutninger. Bestyrelsen består af en formand og yderligere 2 bestyrelsesmedlemmer.

Stk. 2. Bestyrelsesformanden og bestyrelsesmedlemmerne vælges af generalforsamlingen for et år ad gangen. 2 suppleanter vælges af generalforsamlingen for et år ad gangen med angivelse af deres rækkefølge. Genvalg kan finde sted.

Stk. 3. Som bestyrelsesmedlemmer eller suppleanter kan vælges foreningens medlemmer samt disses ægtefæller/registrerede partnere/samlevere, myndige husstandsmedlemmer samt medlemmers myndige børn, der bor i en forældrekøbt ejerlejlighed i ejendommen. Er medlemmet en juridisk person (selskab) kan denne repræsenteres af en person, som er udpeget af medlemmet. Som bestyrelsesmedlem eller suppleant kan kun vælges én person fra hver ejerlejlighed.

Stk. 4. Hvis et bestyrelsesmedlem fratræder i valgperioden, indtræder suppleanten i bestyrelsen indtil næste ordinære generalforsamling. Hvis bestyrelsesformanden fratræder, udpeges et valgt bestyrelsesmedlem som ny bestyrelsesformand indtil næste ordinære generalforsamling. Dette bestyrelsesmedlem erstattes af en af suppleanterne. Bliver antallet af bestyrelsesmedlemmer ved fratrædelsen mindre end tre, indkaldes generalforsamlingen til nyvalg af bestyrelse for tiden indtil næste ordinære generalforsamling.

Stk. 5. Et bestyrelsesmedlem må ikke deltage i behandlingen af en sag, hvor denne er inhabil.

Stk. 6. Et bestyrelsesmøde indkaldes af bestyrelsesformanden, eller når et bestyrelsesmedlem ønsker det. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 2 af medlemmerne er til stede og bestyrelsesmødet er indkaldt med mindst 8 dages varsel. Beslutning træffes ved simpel stemmeflerhed og der føres en protokol over bestyrelsens forhandlinger der underskrives af de tilstedeværende medlemmer.

Stk. 7. Ejerforeningen tegner en bestyrelsesansvarsforsikring som sikkerhed for bestyrelsesmedlemmernes økonomiske ansvar over for ejerforeningen, medlemmerne og tredjemand.
§ 6. Administration og acontobidrag Bestyrelsen kan vælge en professionel administrator, der har tegnet professionel ansvarsforsikring, til at administrere ejerforeningen. Bestyrelsen kan til enhver tid afsætte administrator. Bestyrelsen træffer aftale med administrator om opgaver og beføjelser. Generalforsamlingen kan med simpelt flertal pålægge bestyrelsen at antage en administrator. Administrators honorar afholdes som fællesudgift.

Stk. 2. Alle ejerforeningens midler skal indsættes på en særskilt konto, der tilhører ejerforeningen i et pengeinstitut. Der må dog godt opbevares en mindre kassebeholdning hos et bestyrelsesmedlem. Alle indbetalinger til ejerforeningen skal ske til denne konto. Bestyrelsen giver ejendomsadministrator fuldmagt til kontoen. Udstedes der et kreditkort eller andet betalingsmiddel, skal det være tilknyttet en konto med begrænset indestående eller være udstedt loft for, hvor meget der kan hæves. Ydelser på eventuelle lån fordeles efter de fordelingstal, der er gældende for den udgiftsart, der finansieres ved lånet.
Stk. 3. Enhver ejerlejlighedsejer indbetaler et på den årlige generalforsamling i henhold til forelagt budget fra bestyrelsen godkendt acontobeløb til afholdelse af fælles udgifter. Budgettet udarbejdes således, at der ud over en beskedne reservekapital ikke tilsigtes at oparbejde nogen formue i ejerforeningen. Det nævnte acontobidrag indbetales kvartalsvis eller månedsvis i overensstemmelse med generalforsamlingens beslutning herom.
Stk. 4. En opgørelse over fællesudgifterne ved ejendommens drift forelægges på den årlige generalforsamling. Det enhver ejerlejlighedsejers påhvilende eventuelle restbidrag skal indbetales senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse, respektive 8 dage efter at meddelelse om det på generalforsamlingen vedtagne og godkendte regnskab er udsendt / afgivet til hver ejerlejlighedsejer. Tilbagebetaling af for meget erlagt acontobetaling finder sted inden for samme tidsterminer.

§ 7. Tegningsret Ejerforeningen forpligtes ved underskrift af to bestyrelsesmedlemmer i forening. Til optagelse af lån, kautionsforpligtelser eller lignende kræves underskrift af den samlede bestyrelse. Bestyrelsen kan overdrage administrator eller advokat tegningsret, herunder til tinglysningsekspeditioner.

Stk. 2. Ind til modsat er besluttet på generalforsamling, er den til enhver tid værende administrator bemyndiget til at foretage tinglige ekspeditioner på foreningens vegne, det være sig i forhold til hovedejendommens blad i tingbogen som i forhold til den til foreningen på hver ejerlejlighed til enhver tid værende sikkerhed, herunder ekspeditioner for eventuel retablering af sikkerhed som nævnt i § 17 stk. 6.

§ 8. Revision og årsrapport Regnskabsåret er kalenderåret. Ejerforeningens årsrapport aflægges efter gældende regnskabspraksis for ejerforeninger samt nærværende vedtægter. Årsrapporten underskrives af ejendomsadministrator, hele bestyrelsen og revisor. Regnskabsåret er kalenderåret.

Stk. 2. Generalforsamlingen vælger en statsautoriseret revisor til at revidere årsrapporten. Revisor skal føre revisionsprotokol.

§ 9. Ejerforeningens vedligeholdelsespligt: Ejerforeningen har ansvaret for den udvendige vedligeholdelse af ejendommens bygninger og fælles anlæg, herunder elevatorer, og den indvendige vedligeholdelse af fællesarealer, herunder fælles forsyningsledninger og installationer ind til de individuelle forgreninger til ejerlejlighederne. Ejerforeningen har også ansvar for den udvendige vedligeholdelse af vinduer inkl. ruder, hoved- og bagdøre i de enkelte ejerlejligheder.

Stk. 2. Medlemmet skal give adgang til sin ejerlejlighed, når dette er påkrævet af hensyn til udførelse eller eftersyn af vedligeholdelses- og fornyelsesarbejder. Hvis medlemmet nægter at give adgang til gennemførelse af disse fælles opgaver, vil det kunne udløse erstatningskrav fra foreningen.

Stk. 3. Medlemmet er forpligtet til at acceptere, at arbejder udføres i medlemmets ejerlejlighed, når ejerforeningen skal udføre vedligeholdelses- eller fornyelsesarbejder, og det er nødvendigt eller hensigtsmæssigt, at der samtidigt udføres arbejder i den enkelte ejerlejlighed. Har medlemmet foretaget egne installationer, f.eks. inddækning af faldstamme og rør eller nedsænkede lofter, skal denne for egen regning sørge for adgang til installationerne og selv betale for reetableringen, når arbejderne er udført.

§ 10. Medlemmets vedligeholdelsespligt Medlemmet er forpligtet til at foretage al vedligeholdelse inde i ejerlejligheden, bortset fra bygningsdele nævnt i § 9, stk. 1. Det betyder, at medlemmet har vedligeholdelses- og fornyelsespligten af bl.a. maling, tapetsering, gulve, døre, låse, nøgler, træværk, murværk og puds, alt ejerlejlighedens udstyr, herunder køkken og bad, elektriske installationer, stikkontakter, forbrugsmålere, radiatorer inklusive termostater og ventiler, vandledninger, haner og sanitetsinstallationer samt tilgangs- og afløbsrør ud til fællesstammerne. Medlemmets vedligeholdelsespligt omfatter også eventuel udskiftning af bygningsdele og tilbehør til ejerlejligheden, som skyldes forringelse samt slid og ælde.

Stk. 2. Vinduespudsning (såvel udvendig som indvendig) i den enkelte ejerlejlighed påhviler medlemmet.

Stk. 3. Medlemmet skal vedligeholde andre lokaler eller områder, som er knyttet til ejerlejligheden f.eks. pulterrum, altaner, terrasser og haver. Dog kun vedligeholdelse af indvendige flader. Generalforsamlingen kan fastsætte nærmere regler for vedligeholdelsen af disse områder.

Stk. 4. Medlemmet er kun berettiget til at foretage ændringer og installationer, der ikke svækker ejendommens tekniske eller bærende konstruktioner. Medlemmet skal indhente bygningsmyndighedernes tilladelse, hvor en godkendelse er påkrævet, og skal sende en kopi af byggetilladelse, bygningsattest samt en tegning af ændringerne til bestyrelsen. Til installationer, der kræver udvidet forbrug af el, gas, vand eller lignende, kræves samtykke fra bestyrelsen. Godkendelsen kan betinges af, at medlemmet betaler et beløb til dækning af de merudgifter for ejerforeningen, som installationen medfører. Beløbet kan fastsættes som en løbende betaling eller et beløb til betaling af én gang. Ejendommens fælles udsugningssystem betyder, at det ikke er tilladt at tilslutte eget udsugningsanlæg (emhætte/ventilator) med motor til ejendommens udsugningsanlæg. Tilsidesættelse af dette forbud betragtes som en væsentlig misligholdelse og vil kunne udløse et erstatningskrav fra foreningen jf. § 9 stk. 2

Stk. 5. Medlemmet skal udføre vedligeholdelsesarbejderne håndværksmæssigt forsvarligt og i overensstemmelse med de gældende myndighedskrav.

Stk. 6. Medlemmet er ansvarlig for skader, som skyldes fejl og mangler ved bygningsdele omfattet af medlemmets vedligeholdelsespligt jf. stk. 1 og 3. Er der opstået skade på et andet medlems ejerlejlighed, er det et anliggende mellem de to medlemmer. Bestyrelsen har dog mulighed for at indtræde i sagen jf. stk. 7. Det fritager ikke medlemmet for ansvar, hvis ejerforeningens ejendomsforsikring dækker skaden helt eller delvist. Bestyrelsen kan pålægge medlemmet at betale selvrisikoen på forsikringen og eventuelle øvrige omkostninger.

Stk. 7. Forsømmer medlemmet sin vedligeholdelsespligt jf. stk. 1 og 3, kan bestyrelsen kræve nødvendig vedligeholdelse foretaget inden for en frist. Kravet skal fremsættes skriftligt. Bestyrelsen har ret til at få adgang til ejerlejligheden for at konstatere, om vedligeholdelsesarbejderne er foretaget. Foretages vedligeholdelsen ikke inden for den fastsatte frist, kan bestyrelsen beslutte at lade vedligeholdelsesarbejderne udføre for medlemmets regning og om fornødent søge fyldestgørelse gennem ejerforeningens pant i medlemmets ejerlejlighed.

Stk. 8. Lejlighederne i stueetagen har i henhold til særskilt deklaration eksklusiv brugsret til forhave. Brugsretten er meddelt vederlagsfrit men den enkelte ejerlejlighedsejer er forpligtet til at vedligeholde haven på gartnerisk måde, herunder forpligtet til at klippe og vedligeholde levende hegn omkransende forhaven.


§ 11. Forandringer Medlemmet må ændre, modernisere og forbedre sin ejerlejlighed, herunder flytte eller fjerne ikke-bærende skillerum, i det omfang dette ikke er til væsentlig gene for andre ejerlejlighedsejere. De hertil nødvendige rørgennemføringer eller lignende skal tåles af de ejerlejligheder der berøres heraf men fratager ikke dette medlems ret til efter dansk rets almindelige erstatningsregler at kræve erstatning herfor.

Stk.2. Med hensyn til installationer, der kræver udvidet forbrug af varme og varmt vand, el eller lignende, skal tilladelse indhentes hos foreningens administrator.

Stk. 3. Administrator kan og skal give tilladelse under den forudsætning, at ejerlejlighedsejeren er ansvarlig for skader som måtte være en følge af, at installationen overbelaster eksisterende forsyningskanaler og afløbsinstallationer og således, at ejerlejlighedsejeren i fælde af, at senere og lignende installationer måtte medføre krav fra myndighedernes side om udvidelse af sådanne forsyningskanaler og/ eller afløbsinstallationer, og den af medlemmet foretagne installation har medvirket til overbelastning, der medfører krav om udvidelse, da betaler medlemmet en efter forholdende passende andel af udgifterne til udvidelsen med adgang til en forholdsmæssig refundering af beløbet ved tilsvarende nyinstallation i andre lejligheder, der herved benytter udvidelsen. Til sikkerhed for dette krav kan foreningen kræve, at medlemmet indbetaler et depositum. Endvidere tjener foreningens sikkerhed ved de pantstiftende vedtægter samt et eventuelt ejerpantebrev som sikkerhed for opfyldelsen af ovennævnte forpligtelse.

Stk. 3. Medlemmet skal udføre forandringer håndværksmæssigt forsvarligt og i overensstemmelse med de gældende myndighedskrav.

Stk. 4. Medlemmet må ikke opsætte antenner, parabolantenner, skilte, reklamer m.m. uden bestyrelsens forudgående skriftlige godkendelse, som kan indeholde betingelser. Derudover må opsætningen alene ske i henhold til gældende lokalplan.

§ 12. Fælles installationer, moderniseringer m.v. Enhver ejerlejlighedsejer er forpligtet til at medvirke til gennemførelse af større moderniseringer, nyinstallationer m.v. som vedtages på generalforsamlingen med kvalificeret flertal i overensstemmelse med § 4 stk. 9.
Stk. 2. Såfremt en moderniseringsforanstaltning som ovenfor beskrevet direkte berører en ejerlejlighedsejers lejlighed, skal han i det omfang det ikke vanskelliggør gennemførelsen af modernisering, lade installationerne udføre i sin ejerlejlighed. En ejerlejlighedsejer er i alle tilfælde forpligtet til at affinde sig med rørgennemføringer eller lignende.

§ 13. Varme og vand
Varme- og varmtvandsanlægget ejes og drives af ejerlejlighedsforeningen som er forpligtet og berettiget til, at levere varme og varmt vand til de forskellige ejerlejlighedsejere, som således er forpligtigede til at aftage hele deres forsyning heraf.

Stk. 2. Udgiften til driften af varme- og varmtvandsanlægget betales af hver enkelt ejerlejlighedsejer. På varmeregnskabet debiteres alle udgifter til vandforbrug og faste vandafgifter, brændsel, skorstensfejning, varmemesterløn, og anden pasning af anlægget, ingeniørtilsyn, reparationer som ikke har fornyelseskarakter, eventuel forsikring af anlægget samt udgifter til regnskabets udarbejdelse. Acontobidrag til betaling af disse udgifter opkræves af ejerlejlighedsforeningen. Bidrag fastsættes således, at der tilstræbes balance mellem acontobetalinger og udgifterne det enkelte varmeregnskabsår.

Stk. 3. Udgiften til fornyelse af varme- og varmtvandsanlæg fordeles mellem ejerlejlighedsejerne i forhold til fordelingstal. Udgifterne til større fornyelser tilstræbes finansieret gennem låneoptagelse, hvortil ydelserne afvikles over driftsregnskabet.

Stk. 4. Udgiften til vedligeholdelse og fornyelse af varme- og varmtvandsanlægget med tilhørende hovedledninger frem til de enkelte ejerlejligheders skel påhviler ejerforeningen, men s udgifter til varmeanlæg herudover – eksempelvis de i de enkelte ejerlejligheder værende radiatorer – påhviler vedkommende ejerlejlighedsejer.

§ 14. Ordensregler Enhver ejerlejlighedsejer er pligtig at udøve sin medbenyttelsesret til de fælles arealer på en hensynsfuld måde. Bestyrelsen udarbejder en husorden til godkendelse på generalforsamlingen.

Stk. 2. Medlemmet har ret til at udleje sin ejerlejlighed uden ejerforeningens samtykke. Medlemmet og de personer, der opholder sig i medlemmets ejerlejlighed, må nøje efterkomme husordenen. Medlemmet er ansvarlig for, at de førnævnte personer overholder husordenen. Medlemmet har ansvaret for lejerens opførsel og overholdelse af regler i ejerforeningen. Der gøres derfor opmærksom på, at medlemmet kan pålægges at fraflytte, hvis lejers opførsel berettiger hertil jf. § 15.

Stk. 3. Anvendes en ejerlejlighed til erhvervsmæssige formål, skal den erhvervsmæssige anvendelse være i overensstemmelse med gældende lokalplan og må ikke være til gene for andre beboere i ejendomme som f.eks. bordeldrift. Derudover må en ejerlejlighed aldrig anvendes til ulovlige forhold som f.eks. salg af euforiserende stoffer.

Stk. 4. Ønsker et medlem at udleje eller udlåne sin lejlighed til tredjemand skal medlemmet forudgående skriftligt orientere bestyrelsen og administrator om, at lejligheden udlejes eller udlånes, uanset om der er tale om en tidsubegrænset- eller tidsbegrænset aftale. Medlemmet skal for hver enkelt udlejning ligeledes orientere opgangens øvrige beboere skriftligt om udlejningen. Orienteringen skal indeholde antallet af lejere og lejeperiodens længde. I orienteringen til bestyrelsen og administrator skal endvidere oplyses navn/ navne på lejer/lejerne samt den udlejende ejers kontaktoplysninger. Orienteringen til bestyrelsen og administrator skal sendes pr. e-mail. Orienteringen til beboerne/de andre medlemmer i opgangen, skal afleveres til deres postkasser eller ske ved et synligt opslag i opgangen.
Stk. 5. Det påhviler altid ejeren at gøre lejeren bekendt med husordensreglementet, herunder eventuel oversættelse til lejerens sprog og derfor skal det udlejende medlem over for bestyrelsen erklære, at have udleveret lejer/ lejerne den senest vedtagne husorden. En lejers eller låntagers misligholdelse af den til enhver tid gældende husorden har for ejeren samme konsekvens som var tilsidesættelsen foretaget af medlemmet selv.
Stk. 6. Tilsidesættes oplysningspligten – herunder regnes også manglende afgivelse af samtlige oplysninger – kan medføre bestyrelsens opkrævning af gebyr. Gebyrets størrelse fastsættes af generalforsamlingen. Samtidig med bestyrelsens opkrævning af gebyr kan bestyrelsen kræve opfyldelse af oplysningspligten inden for en frist af maksimalt 10 dage. Samtidig kan bestyrelsen bestemme, at det fastlagte gebyr løber på for hver dag fristen overskrides. Antal af gebyrer ophører først ind til den dag oplysningerne er modtaget af bestyrelsen, administrator og opgangens øvrige beboere/medlemmer af foreningen.
Stk. 7. Når en ejerlejlighed er udlejet, og lejer krænker sine forpligtigelser, har ejerforeningen samme beføjelser over for lejeren, som medlemmet har over for lejeren i henhold til lejeloven. Ejerforeningen skal give medlemmet mulighed for at berigtige forholdet inden for tre måneder. Herefter kan ejerforeningen optræde som procespart over for lejeren, eventuelt sideløbende med medlemmet i alle forhold som relaterer sig til tilsidesættelse af gældende husorden på ejendommen. I lejekontrakten skal lejer gøres opmærksom på denne bestemmelse. Udlejer (ejerlejlighedsejer) er forpligtet til at dokumentere dette på bestyrelsens forlangende.

§ 15. Misligholdelse Generalforsamlingen kan, efter indstilling fra bestyrelsen, beslutte, at et medlem skal fraflytte sin lejlighed med tre måneders varsel til den 1. i en måned, hvis medlemmet gør sig skyldig i grov eller oftere gentagen misligholdelse over for ejerforeningen eller et af dennes medlemmer. Efterkommes et påbud om fraflytning ikke, kan bestyrelsen lade udsættelse ske ved en umiddelbar fogedforretning eller ved anlæg af en retssag. Medlemmet er berettiget til at sælge lejligheden men kan tillige disponere over lejligheden ved at udleje den til anden side. Den pågældende lejer skal godkendes af bestyrelsen, som er berettiget til at afvise lejer, såfremt der er risiko for, at medlemmet forsat vil bebo/færdes på ejendommen.

§ 16. Kommunikation Bestyrelsen og administrator er berettiget til at give alle meddelelser, indkaldelser, opkrævninger mv. i henhold til disse vedtægter ved digital post, ligesom dokumenter kan fremsendes digitalt, fremlægges via foreningens hjemmeside eller ved anden fildeling på internettet.

Stk. 2. Medlemmet skal, hvis muligt, oplyse e-mailadresse eller tilsvarende digital kontaktadresse til bestyrelsen og administrator. Medlemmet har selv ansvaret for at underrette bestyrelsen og administrator om ændringer i disse oplysninger.

Stk. 3. Meddelelser og dokumenter afsendt til den e-mailadresse eller tilsvarende digital kontaktadresse, som medlemmet har oplyst, anser bestyrelsen eller administrator som fremkommet til medlemmet. Dokumenter fremlagt via foreningens hjemmeside eller via anden fildeling på internettet skal anses for korrekt fremlagt. I sidstnævnte tilfælde skal der dog sendes digital meddelelse til medlemmet med henvisning til fremlagte dokumenter på hjemmesiden/internettet.

Stk. 4. Indkaldelser til generalforsamlinger samt andre informationer af væsentlig karakter bliver bekendtgjort i opgangene ved opslag, så beboere uden e-mailadresse eller tilsvarende digital kontaktadresse kan rekvirere materialet via bestyrelsen eller administrator.

Stk. 5. Bestyrelsen og administrator er, uanset stk. 1-4, berettiget til at give meddelelser mv. med almindelig eller anbefalet post.

§ 17. Sikkerhedsstillelse Vedtægterne lyses pantstiftende for 45.000 kr. i hver ejerlejlighed 1-24 til sikkerhed for ethvert tilgodehavende med tillæg af renter og omkostninger, som ejerforeningen måtte få hos medlemmet.

Stk. 2. Pantet respekterer med oprykkende panteret alene de pantehæftelser, byrder og servitutter, der er tinglyst på ejerlejlighederne på tidspunktet for den pantstiftende tinglysning af vedtægterne.

Stk. 3. Igangsætter ejerforeningen retsforfølgning mod medlemmet, er udskrift af ejerforeningens regnskab og budget tilstrækkeligt bevis for gældens størrelse og forfaldstidens indtræden.

Stk. 4. Renter af skyldige beløb beregnes med referencerenten med tillæg af den til enhver tid værende procentsats i henhold til renteloven.

Stk. 5. Ved overdragelse af en ejerlejlighed indtræder køber i samtlige forpligtelser i henhold til pantstiftelsen. Tinglyst ejerpantebrev, jf. tidligere vedtægter, kan først aflyses såfremt de pantstiftende vedtægter samtidig opnår 1. prioritet. Dette gælder dog ikke ejerpantebreve som er tinglyst, jf. tidligere vedtægter, på ejerlejlighed nr.7, nr. 8, nr. 15, nr. 16, nr. 23 og nr. 24: Disse ejerpantebreve skal forblive indestående og respekterer for fremtiden med oprykkende panteret alene de pantehæftelser, byrder og servitutter, der er tinglyst på ejerlejlighederne på tidspunktet for den pantstiftende tinglysning af vedtægterne.

Stk. 6. Auktionskøberen har pligt til på ny at tinglyse vedtægterne pantstiftende på 1. prioritet, hvis pantet, herunder et tidligere tinglyst pantebrev, slettes på en tvangsauktion. Erhverver auktionskøber en af ejerlejlighederne nr.7, nr. 8, nr. 15, nr. 16, nr. 23 og nr. 24, er auktionskøber forpligtet til – foruden på ny at lyse vedtægterne pantstiftende - at udstede og tinglyse ejerpantebrev af samme størrelse og på samme vilkår som jf. de tidligere vedtægter var lyst på ejerlejligheden. Dette ejerpantebrev skal have 2. prioritet.

§ 18. Påtaleret Påtaleberettiget er Ejerforeningen Lille Taffelbay ved dennes bestyrelse.

Således tinglyst 29.08.2019.